NAUJIENOS

2024 metų sausio 6 dieną į Kauną tradiciškai atkeliavo Trys karaliai.

Nuo seno tikima, jog tuos, kuriuos aplanko Rytų išminčiai, laukia labai geri metai! Kasparas, Merkelis, Baltazaras kartu su Kriviu ir persirengėlių svita keliavo Laisvės alėja į Rotušės aikštę. Eiseną vedė Angelas, nešinas saule.

KTKC Facebook albumas

Renginio akimirkos galerijoje

„Kauno diena” reportažas

„Kasvyksta Kaune” reportažas

Karaliai laimino miestiečius, linkėjo geros sveikatos, pranašavo, kad šie metai bus dosnūs laime, sėkme, džiaugsmu ir pavykusiais darbais.
Miestas šurmuliavo nuo lietuviškų dainų, ratelių ir šokių, kuriuos suko folkloro ansambliai: „Žaisa“, „Alda“, „Gadula“, „Piliarožė“, „Ratilėlis“ ir „Jotija“. Karaliai su palyda pakeliui sustojo prie fontano ir Kauno miesto savivaldybės, kur juos iškilmingai pasitiko Kauno deputatų klubo prezidentas Kęstutis Ignatavičius drauge su klubo nariais. Atvykus prie Prakartėlės, gausus eisenos būrys sugiedojo „Sveikas, Jėzau, gimusis“.

Kauniečiai ir miesto svečiai turėjo progos ne tik pasisveikinti su Karaliais, bet ir su jais nusifotografuoti prie Didžiosios miesto eglės, kur vyko teatralizuotas sveikinimas „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo“. Vėliau linksmybės tęsėsi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro salėje – šventę užbaigė vakaronė su „Kauno bandonija“.

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems bičiuliams, dalyviams, partneriams ir miestiečiams už buvimą drauge, padėjusiems sukurti jaukią ir šiltą šventę šaltą žiemos dieną.

Teaplenkia Jus visos negandos, telydi tik gerovė!
Laimės Jūsų namams!

Rengėjai: Kauno miesto savivaldybė, Kauno tautinės kultūros centras.
Partneriai: Kauno miesto folkloro ansambliai.

Informacija www.ktkc.lt

Atnaujinta 2024 01 23