NAUJIENOS

Kauno pilies prieigose vyko miesto šventė „Vaikų Velykėlės“

Prašau kiaušinių penkių, šypsenų
ir laimingas sau einu!

Atvelykio dieną, balandžio 24 d., prie Kanklininko skulptūros vyko miesto šventė „Vaikų Velykėlės-2022”. Kauno tautinės kultūros centras organizavo spalvingą ir įdomią edukacinę programą vaikams ir visai šeimai „Velykės dovanos“. Aikštė buvo pilna vaikų klegesio ir linksmo šurmulio. Galima buvo keliauti ir ieškoti Velykėlių margučių, pasislėpusių kūrybinėse dirbtuvėlėse, kuriose kiaušiniautojų laukė penkios užduotys. Dalyviai entuziastingai rinko margučius ir dalyvavo įvairiose žaidybinėse veiklose. Šventėje netrūko staigmenų ir dovanų.

Prie tradicinio Velykų medžio vaikai su tėveliais rideno kiaušinius, o Velykė linkėjo visiems laimės ir sveikatos, priminė krikštamotėms, kad gražiausią margutį padovanotų savo krikšto vaikučiams.

Kauno pilies aikštelėje vyko pirmosios „Kiaušiniautojų varžytuvės“, į kurias atvyko 26 dalyviai iš Krakių, Žiežmarių, Kauno miesto ir rajono. Čia skambėjo tradicinės kiaušiniautojų oracijos, šmaikštūs paporinimai ir dainos. O kokios varžytuvės be nugalėtojų!? Laimėtojais paskelbti mažieji kiaušiniautojai iš Žiežmarių kultūros centro vaikų folkloro ansamblio: Eivilė Naudžiūnaitė, Rugilė Čėsnaitė, Simona Čėsnaitė, Jogaila Žabaliūnas ir Povilas Masalskas (vadovė Laima Morkūnienė). Plačiau skaityti

Šiais metais Atvelykis sutapo su Jurginėmis! Sakoma, kad Ganiklis atrakina žemę ir paleidžia žolę! Todėl atgyja ir linksminasi visos gyvos būtybės. Visi susirinkusieji į Velykėlių šventę galėjo linksmintis drauge su folkloro ansambliais: „Alda“, „Smilgelė“,  „Ratilėlis“, „Bitula“, „Tautinukai“, vaikų tautinių šokių ansamblis „Kalvelis“, tradicinių kanklių studija „Luotelė“, liaudies instrumentų ansamblis „Linksmoji armonika“.

Šventės akimirkos  žiūrėti- nuotraukų galerija

Dėkojame bičiuliams, visiems geradariams, padėjusiems surengti šventę vaikams.

Atvelykis panašus į upelį, kuris ištryškęs iš Velykų šaltinio ima šakotis, ir  atgaivina kiekvieną. Tad būkime sveiki ir atsinaujinę!

Iki susitikimo kitose šventėse!

Organizatoriai: Kauno miesto savivaldybė, Kauno tautinės kultūros centras

Parengė KTKC metodininkė Eglė Vindašienė

Atnaujinta 2023 01 11